Menu

Η ομάδα

Η ομάδα μας αποτελείται από ερευνητές της Ακαδημίας Επιστημών και Ανθρωπιστικών Μελετών του Βερολίνου και Βρανδεμβούργου (BBAW) και του Berlin Münzkabinett.

Dr. Ulrike Peter

Dr. Ulrike Peter (συνεργάτης από 1/2013)

Η Ulrike Peter έκανε την διατριβή της πάνω στην ιστορία της παραγωγής νομισμάτων από τις δυναστεές της Θράκης και εργάζεται στο παράρτημα για αρχαία Νομισματική στην BBAW. Η έρευνά της περιλαμβάνει κυρίως την παραγωγή νομισμάτων και την ιστορία του χρήματος στην περιοχή της Θράκης καθώς και την ανταπόκριση στα αρχαία νομίσματα την περίοδο της Αναγέννησης. Για την ώρα ασχολείται με τα νομίσματα από την Τόπειρο και την Φιλιππόπολη καθώς και την παραγωγή νομισμάτων στην Θράκη υπό τον Γορδιανό Γ΄ και τον διάδοχό του Φίλιππο τον Άραβα. Αποτελεί μέλος της διευθύνουσας επιτροπής του προγράμματος Nomisma.org.

Prof. Dr. Bernhard Weisser

Prof. Dr. Bernhard Weisser (συνεργάτης από 1/2013)

Ο Bernhard Weisser έγραψε την διατριβή του πάνω στα Greek Imperials της Περγάμου. Είναι ο έφορος αρχαίων νομισμάτων και διευθυντής στο Münzkabinett των Κρατικών Μουσείων του Βερολίνου (SMB) και από το 2004 είναι υπεύθυνος για την ηλεκτρονική δημοσίευση της συλλογής του στην βάση δεδομένων. IKMK. Στα πλαίσια του CN ασχολείται με την περιοχή της Μυσίας.

Dr. Karsten Tolle

Dr. Karsten Tolle (συνεργάτης από 6/2017)

Ο Karsten Tolle είναι επιστήμονας υπολογιστών με ρίζες στις βάσεις δεδομένων και στον Σημασιολογικό Ιστό. Έχει τον ρόλο διευθυντή στο Big Data Lab του Πανεπιστημίου Goethe στην Φραγκφούρτη επί του Μάιν και εργάζεται στον τομέα των αρχαίων νομισμάτων εδώ και δέκα χρόνια, ασχολούμενος με την ενοποίηση και προβλήματα στην ποιότητα δεδομένων. Αποτελεί μέλος της διευθύνουσας επιτροπής του προγράμματος Nomisma.org από το 2010.

Dr. Angela Berthold

Dr. Angela Berthold (συνεργάτης από 1/2013)

Η Angela Berthold επικεντρώνεται στην νομισματολογική έρευνα από το 2008, την χρονιά που ολοκλήρωσε τη διατριβή της στην Κλασική Αρχαιολογία στη Halle (Saale). Στα πλαίσια της μεταδιδακτορικής της έρευνας μέσα απο το πρόγραμμα TOPOI μελέτησε τη τεχνική της τρισδιάστατης απεικόνισης σε αρχαία νομίσματα, ενώ στο CNT έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα νομίσματα της Θρακικής Χερσονήσου και στην εικονογραφία της πρώιμης θρακικής νομισματικής.

Claus Franke

Claus Franke (συνεργάτης από 2/2020)

Ο Claus Franke σπούδασε4 Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες στο Αννόβερο. Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στο τομέα του concept και web development καθώς και ως cept developer για τον εκδοτικό οίκο Heise. Εργάζεται ως concept και web developer για την Σχολή Φυσικών Επιστημών και την Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Leibniz στο Αννόβερο από το 2013 και στην BBAW από το 2020. Είναι τεχνικός επόπτης για το Corpus Nummorum.

Sebastian Gampe

Sebastian Gampe (συνεργάτης από 9/2017)

Ο Sebastian Gampe σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία στην Φρανκφούρτη επί του Μάιν ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 2014. Ξεκίνησε με τις σπουδές του στην Πληροφορική ένα χρόνο αργότερα. Η αρχαία εικονογραφία και η ανάπτυξη βάσεων δεδομένων στα πλαίσια της νομισματικής καθώς και η σύνδεση μεταξύ αρχαιολογίας και μηχανικής μάθησης αποτελούν τα κύρια θέματα της έρευνάς του.

Andrea Gorys

Andrea Gorys (συνεργάτης από 7/2018)

Η Andrea Gorys σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία, Αρχαία Ιστορία και Προϊστορία στο Göttingen, τη Βόννη και το Μόναχο. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ανασκαφές σε Ιταλία και Τουρκία (Μίλητο, Πέργαμο) και έγραψε την μεταπτυχιακή της εργασία πάνω στα αρχαία ελληνικά πορτραίτα. Με την αρχαία νομισματική ασχολείται απο το 1993 και είναι υπεύθυνη για τη νομισματική της Μυσίας στο CN.

Dr. Lily Grozdanova

Dr. Lily Grozdanova (συνεργάτης από 6/2013)

Η Lily Grozdanova έχει διδακτορικό στην Αρχαία Ιστορία και στις Θρακικές Σπουδές. Είναι λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου «St. Kliment Ohridski» στη Σόφια από το 2012 και η έρευνά της επικεντρώνεται στην εξέλιξη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και συγκεκριμένα των επαρχιών της στην Θράκη στο δεύτερο μισό του 3ου αιώνα μ.Χ. -- την περίοδο γνωστή ως «εποχή των στρατιωτικών Αυτοκρατόρων». Στα πλαίσια του Μεταδιδακτορικού της έλαβε μέρος στο ερευνητικό πρόγραμμα του TOPOI (Β-4-2) «Region and Memoria: τοπική ιστορία και τοπικοί μύθοι στα θρακικά επαρχιακά νομίσματα». Πλέον ερευνά τη παραγωγή νομισμάτων στην Παυταλία.

Jean Hourmouziadis

Jean Hourmouziadis (since 10/2018)

Jean Hourmouziadis studied and worked as an engineer. At the same time, he has been interested in coins and their potential for knowledge for many years. He is involved in the Experimental Numismatics working group of the Numismatic Commission of the Federal Republic of Germany and has published a number of scientific articles on ancient Greek coinage.

Hristina Ivanova

Hristina Ivanova (συνεργάτης από 1/2013)

Η Hristina Ivanova γεννήθηκε στην πόλη Σούμεν της Βουλγαρίας, σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία και Αρχαιολογία της Εγγύς Ανατολής στην Χαϊδελβέργη και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Κλασική Αρχαιολογία στο Βερολίνο. Ενδιαφέρεται κυρίως για τις πολιτισμικές επαφές, την απολιτικοποίηση και την προβολή των φαινομένων αυτών σε διαφορετικά μέσα και πλαίσια. Αυτήν την περίοδο ασχολείται με την συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής με θέμα την παραγωγή νομισμάτων στην Απολλονία Ποντική και εργάζεται στο παράρτημα του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.

Jan Köster

Jan Köster (συνεργάτης από 1/2020)

Ο Jan Köster σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία, Αρχαία Ιστορία και ΚΛασική Φιλολογία στη Χάλλε. Κατείχε θέση research assistant για ΙΤ στο παράρτημα του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Κωνσταντινούπολη την περίοδο 2016-2019, ενώ από το 2020 εργάζεται στην BBAW ως τεχνικός επόπτης για το Corpus Nummorum.

PD Dr. Vladimir Stolba

PD Dr. Vladimir Stolba (συνεργάτης από 7/2018)

Ο Vladimir Stolba σπούδασε Αρχαία Ιστορία και Κλασική Αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Ρωσική Ακαδημία των Επιστημών και τη διατριβή του επί υφηγεσία στην πόλη Ώρχους της Δανίας. Τα θέματα της επιστημονικλης του έρευνας περιλαμβάνουν την ιστορία του χρήματος και την οικονομία στον αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό κόσμο, πολυπολιτισμικές επαφές, ταφικά έθιμα καθώς και περιβαλλοντολογική αρχαιολογία. Αυτήν την περίοδο ασχολείται με την παραγωγή ελληνικών και ρωμαϊκών επαρχιακών νομισμάτων στην Τρωάδα και τις γύρω περιοχές. ORCID ID: 0000-0002-7362-8646

Ioanna Maina

Ioanna Maina (συνεργάτης από 12/2018)

Η Ioanna Maina εργάζεται ως βοηθός φοιτήτρια από το Δεκέμβριο του 2018. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπουδάζει Ιστορία και Κλασική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Humboldt.

Η Ομάδα μας

Sasha Agins

Sasha Agins (συνεργάτης από 3/2019)

Η Sasha Agins αποφοίτησε από το Bryn Mawr College το 2014 έχοντας ολοκληρώσει τις προπτυχιακές της σπουδές στην Κλασική Αρχαιολογία και Αρχαιολογία της Εγγύς Ανατολής. Στη Γερμανία ήρθε το 2017 ως κάτοχος της υποτροφίας Fulbright και επικεντρώθηκε στον τομέα των digital humanities στο Berlin School of Library and Information Science. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Humboldt και βοηθός φοιτήτρια στο Corpus Nummorum Project.

Daniel Althof

Daniel Althof (6/2017–11/2019)

Ο Daniel Althof έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, Γερμανική Λογοτεχνία και Πληροφορική. Εργάζεται στην BBAW από το 2015 ως ερευνητής στον τομέα των digital humanities με επίκεντρο το PHP development

Lisa Assmann

Lisa Assmann (4/2019-5/2020)

Georgia Bousia

Georgia Bousia (1/2013-1/2022)

Η Georgia Bousia σπούδασε Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλασική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου. Εργάζεται πάνω σε νομισματολογικά προγράμματα της BBAW και του Münzkabinett από το 2013 και ενδιαφέρεται κυρίως για την ελληνική και συγκεκριμένα την θρακική νομισματική.

Patrick Bonack

Patrick Bonack (4–9/2019)

Ο Patrick Bonack είναι βοηθός φοιτητής από τον Απρίλιο του 2019, ενώ παράλληλα σπουδάζει στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης. Ενδιαφέρεται κυρίως για τον τομέα των big Data και τη μηχανική μάθηση.

Desirée Brunsch

Desirée Brunsch (8/2019-7/2020)

Η Desirée Brunsch είναι βοηθός φοιτήτρια στο CNT από το 2019. Σπουδάζει Ιστορία και Κλασική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Humboldt και έχει λάβει μέρος σε πολλές ανασκαφές σε Ρουμανία και Γερμανία στα πλαίσια έρευνας και διάσωσης. Έζησε στη Θεσσαλονίκη για ένα χρόνο μέσα από το πρόγραμμα Erasmus και πλέον, μετά την επιστροφή της στο Βερολίνο, ασχολείται με την πτυχιακή της εργασία.

Stefan Dumont

Stefan Dumont (3/2013–11/2015)

Ο Stefan Dumont είναι ερευνητής και προγραμματιστής στο Telota - IT/DH, το πρόγραμμα της BBAW στον τομέα των Digital Humanities. Από το 2017 κατέχει και το ρόλο του επιστημονικού συντονιστή για το πρόγραμμα "correspSearch - Connecting Scholarly Editions of Letters" του Γερμανικού Ιδρύματος Ερευνών (DFG).

David Hack

David Hack (6/2018-8/2019)

Ο David Hack σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία, Αρχαία Ιστορία και ΚΛασική Φιλολογία στην Χαϊδελβέργη, ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό του το 2017. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η νομισματική της Μικράς Ασίας, ιδιαίτερα την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και γράφει τη διδακτορική του διατριβή πάνω στην παραγωγή νομισμάτων στην Κύζικο κατά την ίδια περίοδο.

Elise Hanrahan

Elise Hanrahan (1/2013–11/2015, 6–10/2016)

Η Elise Hanrahan είναι ερευνήτρια στον τομέα των digital humanities και έχει εργαστεί σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων της BBAW. Στο CNT ασχολείτο με την πραγματοποίηση των στόχων του πρότζεκτ στα πλαίσια του ΙΤ, συμπεριλαμβανομένου του data modeling και του web programming. Έχει πτυχίο στα Liberal Arts από το St. John's College στις ΗΠΑ και μεταπτυχιακό στην κριτική κειμένων από το Freie Universität του Βερολίνου.

Nina Horn-Wittkuhn

Nina Horn-Wittkuhn (1/2018-6/2019)

Η Nina Horn-Wittkuhn σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία και Αιγυπτιολογία στο Πανεπιστήμιο Humboldt, απ' όπου έλαβε το πτυχίο της το 2018. Είναι πλέον μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Αρχαιολογίας της Εγγύς Ανατολής στο Freie Universität του Βερολίνου.

Georg Jacques

Georg Jacques (9/2020-6/2021)

Ο Georg Jacques είναι βοηθός φοιτητής στο CN από τον Σεπτέμβριο του 2020 και σπουδάζει Κλασική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου.

Dr. Alexa Küter

Dr. Alexa Küter (6/2017–3/2018)

Η Alexa Küter έκανε τη διδακτορική διατριβή της (2008) πάνω στην ιδιωτική παραγωγή νομισμάτων την εποχή του Οκταβιανού Αυγούστου. Μετά από τετραετή απασχόληση στο Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο ξεκίνησε να εργάζεται σε διάφορα προγράμματα του Münzkabinett. Ήταν συνεργάτης στο CNT την περίοδο 2017/2018 και έχει το ρόλο αρχισυντάκτριας στο νομισματολογικό περιοδικό "Geldgeschichtliche Nachrichten".

Roxana Lechner

Roxana Lechner (1/2013-6/2020)

Η Roxana Lechner έχει πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης και στην Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία από το Freie Universität, όπου πλέον κάνει το μεταπτυχιακό της στην Ιστορία της Τέχνης σε Παγκόσμιο Πλαίσιο. Στο CN εργάστηκε ως βοηθός φοιτήτρια.

Paula Michalski

Paula Michalski (12/2018-8/2020)

H Paula Michalski εργάεται ως βοηθός φοιτήτρια στο CN-project μέσω του Münzkabinett από το 2018. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ιστορία και Κλασική Αρχαιολογία σε βερολίνο και Κωνσταντινούπολη, ενώ πλέον επικεντρώνεται στην Κλασική Αρχαιολογία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της στο Πανεπιστήμιο Humboldt. Φοίτησε στο Πανεπστήμιο Koç στην Κωνσταντινούπολη για ένα εξάμηνο το 2019. Ενδιαφέρεται κυρίως για την Δυτική Μικρά Ασία κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο και από το 2017 είναι μέλος της ομάδας του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου που διεξάγει αρχαιολογικές ανασκαφές στην Πέργαμο.

Christin Rochlitzer

Christin Rochlitzer (10/2018--6/2020)

Η Christin Rochlitzer είναι βοηθός φοιτήτρια στα προγράμματα Corpus Nummorum και Corpus Inscriptionum Latinarum στη BBAW. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Λατινική Γλώσσα και Κλασική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Humboldt και αυτήν την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της στη Λατινική Γλώσσα και Παπυρολογία/Επιγραφική/Νομισματολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Domenic Städtler

Domenic Städtler (6/2017-5/2020)

Ο Domenic Städtler σπούδασε Αρχαία Ιστορία στο Μπάμπεργκ, ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό του το 2016, και στη συνέχεια ασχολήθηκε με σχετικές επιστήμες, όπως τη Νομισματολογια, στην Κολωνία. Ενδιαφέρεται κυρίως για την νομισματική την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και γράφει την διδακτορική του διατριβή πάνω στα νομίσματα και τα μνημεία την εποχή του Αλεξάνδρου Σεβήρου.

Alexander Thies

Alexander Thies (7–9/2018)

Ο Alexander Thies σπούδασε Ιστορία και Κλασική Αρχαιολογία και εργάζεται ως βοηθός φοιτητής στις έδρες γαι Αρχαία και Μεσαιωνική Ιστορία του Πανεπιστημίου Humboldt. Στα πλαίσια της πτυχιακής του εργασίας ασχολήθηκε με τις σχέσεις μεταξύ αρχαίων μοναχών και αυτοκρατόρων. Έχει κάνει πρακτική στο Münzkabinett και εργάστηκε ως βοηθός φοιτητής στο Corpus Nummorum το 2018.

Teodor Trancă

Teodor Trancă (2–3/2019)

Ο Teodor Trancă σπουδάζει στο Durham University στο Ηνωμένο Βασίλειο, και εκπαιδεύτηκε στην Αρχαιολογία της Εγγύς Ανατολής στο Freie Universität για ένα χρόνο. Ενδιαφέρεται για το digital heritage και τον ρόλο άλλων επιστημών στην αρχαιολογία.

Hannah Vogler

Hannah Vogler (6/2017-12/2021)

Η Hannah Vogler ανακάλυψε το ενδιαφλερον της για τη νομισματική το 2017, όταν ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός φοιτήτρια στο CN και αποτελεί μέλος της ομάδας από τότε, έχοντας εργασστεί σε πολλούς διαφορετικούς τομείς του project. Σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία και ιστορία της Τέχνης σε Χαϊδελβέργη και Βερολίνο και από το 2019 ασχολείται με την αρχαιολογική συλλογή του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Winckelmann του Πανεπιστημίου Humboldt στα πλαίσα των μεταπτυχιακών της σπουδών.

Anastasya Voloshina

Anastasya Voloshina (10/2018-1/2019)

Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της στα Υπολογιστικά Μαθηματικά και τη Πληροφορική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας και την απασχόληση της ως project manager, η Anastasya συνέχισε τις σπουδές της στους τομείς Visual Communication και UI/UX Design, σε Μόσχα και Βερολίνο (Weissensee Academy of Art), σε συνδυασμό με σπουδές στα Digital Arts (University of Applied Arts, Βιέννη). Εργάζεται ως γραφίστρια και UX designer.